e
Banner

Etiketler: berna akyıldız



Lojistik meslek değil, yaşam biçimi


Yayın: 29-03-2019
Kategori: Lojistik

Transtaş İcra Kurulu Başkanı Berna Akyıldız, aile mesleği olan lojistik sektörüne 1984 yılında adım atıyor. “İşe başladığım günden buyana lojistik benim için bir meslek değil, hep öğrendiğim ve öğrettiğim bir yaşam biçimi oldu” diyen Berna Akyıldız, lojistik sektörünün erkeksi bir algı bıraksa da duygusal zeka, iletişim beceresi, detaycılık, değişime hızlı uyum ve aynı anda birden fazla işi yapabilme özelliklerinden dolayı kadınların doğasına daha uygun olduğunu vurguluyor. 
 




10 Soruda: Kağıtsız Gümrük Projesi


Yayın: 25-09-2019
Kategori: 10 Soruda

Ağustos ayında itibaren ülke genelinde uygulamaya alınan Kağıtsız Gümrük Projesi ile gümrüklerde iş yapma şeklinin değişeceğini belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Transtaş İcra Kurulu Başkanı Berna Akyıldız, “İhracatçı, ihracat beyannamesi ve eklerini ofisinden verebilecek. Memur tarafından ilave belge talebi sistem mesajı yoluyla iletilecek. İhracatçı ilave talepleri elektronik ortamda iletecek. Kağıt ortamda belge ibrazı sona erecek, arşivleme yükü ortadan kalkacak, belge ve sertifika beyanı esnasında yaşanan zaman ve maliyet kaybı son bulacak. İhracat işlemlerindeki tüm süreçler de elektronik ortamda izlenebilecek. 154 belge dijital ortamda işlem görecek” dedi. 




Lojistiğin kadın liderleri yeni normali tartıştı


Yayın: 27-04-2020
Kategori: Lojistik

DFDS, koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle dijital DFDS Akademi platformu üzerinden gerçekleştirdiği videokonferansta sektörün kadın liderlerini bir araya getirdi. Katılımcılar tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde önemli ölçüde dönüşüme uğrayan lojistik sektöründeki ”yeni normali” tartıştı.




WiLAT Türkiye kuruldu


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Lojistik

1919 yılında Londra’da kurulan, lojistik ve taşımacılık sektörünün 101 yıllık lider sivil toplum derneği olan CiLT – Chartered Institute of Logistics and Transport’un kadın kanadı WiLAT – Women in Logistics and Transport, Türkiye’de kuruldu. WiLAT Türkiye Başkanı Berna Akyıldız liderliğinde, sektörün tüm katmanlarında söz sahibi 12 kadın ile kurulan WiLAT Türkiye, “Hep birlikte daha güçlüyüz’’ ilkesiyle yola çıktı. WiLAT Türkiye Başkanı da Berna Akyıldız oldu.
 




Gençlerin sektöre ilgisi umutlarımızı artırıyor


Yayın: 24-03-2021
Kategori: Lojistik

Bir aile şirketi olan Transtaş Global Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berna Akyıldız, adeta ömrünü sektöre adadı. 37 yıl önce lojistik sektöründe kadın olarak yer almanın çetin bir mücadele gerektirdiğini belirten Akyıldız, bugün sektörün erkek egemen algısından giderek uzaklaştığını, kadın sayının arttığını, üniversitelerde lojistik bölümünü  seçen kızların sayısının erkeklerden daha fazla olmasının ise umutları artırdığını söyledi. 




Wilat Türkiye yeni yönetim kurulunu belirledi


Yayın: 21-09-2021
Kategori: Lojistik

Lojistik ve taşımacılık sektörünün kadın platformu WiLAT Türkiye, ilk Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Wilat Türkiye, yeni yönetim kadrosu ile taşımacılık ve lojistik sektöründeki tüm kadınları güçlendirmek ve sektöre katkı sağlayacak yerel ve ulusal projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarına hızla devam edecek. 
 




Berna Akyıldız, WiLAT Global Başkan yardımcılığına seçildi



1919 yılı Birleşik Krallık merkezli CILT’in (Chartered Institute of Logistics and Transport) kadın kanadı WiLAT (Women in Logistics and Transport) Türkiye Kurucu Başkanı Berna Akyıldız WiLAT Global’in Ortadoğu’dan sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.




Lojistik sektöründe çalışan kadınların oranı yüzde 9,1


Yayın: 07-03-2022
Kategori: Lojistik

WiLAT Türkiye, "Lojistik ve Taşımacılık Sektöründeki Yetkinlik ve Cinsiyet Eşitsizliği Araştırması"nın sonuçlarını açıkladı. Lojistik sektöründe kadın işgücü oranının yüzde 9,1 gibi çok düşük bir seviyede olduğunu belirten WiLAT Global Başkan Yardımcısı ve WiLAT Türkiye kurucu Başkanı Berna AKYILDIZ, "Bu demek oluyor ki sektör, bu önemli değişim ve dönüşüm sürecinde kadın iş gücünden ve katkılarından yeterince faydalanamamaktadır" dedi. 




UTİKAD ve WİLAT kadın için güçlerini birleştirdi


Yayın: 09-03-2022
Kategori: Lojistik

UTİKAD ile WiLAT (Women in Logistics And Transport) arasında iyi niyet ve iş birliği protokolü imzalandı. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy ve WiLAT Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız tarafından imzalanan protokol ile lojistik sektöründe “kadın” odaklı çalışmalar için karşılıklı fikir alışverişi ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.




WiLAT Türkiye’den işbirliği çağrısı


Yayın: 07-07-2022
Kategori: Lojistik

WiLAT Türkiye , çevresel ve sosyal konulara duyarlı şirketleri, kurumları ve paydaşları işbirliği ve projeler  gerçekleştirmeye davet etti.